In 2002 kocht Siebren een vervallen boerderijtje aan de boorden van het Prinses Margrietkanaal in Augustinusga met de bedoeling daar zelf een  nieuw huis én nieuw duivenhok te gaan bouwen.

 

Hij wilde daar verder gaan met nazaten van zijn oude stamduiven waar hij jarenlang kettinguitslagen mee had gemaakt.  Als basis hadden die duiven de 019-lijn van gebr. Janssen uit Arendonk, aangevuld met het allerbeste wat er onder de duivenhemel rondvliegt.

Eind 2006 werden de laatste bouwwerkzaamheden afgerond en kon Siebren zich nu volledig op zijn duivenkolonie gaan richten. Ondanks de bouwactiviteiten  werden de duiven met minimale verzorging toch gespeeld en zeker niet onverdienstelijk.

 

Opmerkelijke prestaties in die “bouwperiode” 2004-2006 waren o.a. de 3e plaats in de loodzware  Gouden Duifcompetitie, waar Siebren  in het Totaal klassement 3e werd achter de toppers G & S Verkerk en Kees Bosua. 

Verder werd in diezelfde periode ook 6 x een vermelding op teletekst behaald, eindigde “Golden Angel”  in 2006 bij de beste 10 duivinnen van Nederland in de WHZB competitie en veroverde hij in het rayon de Walden o.a. de navolgende duifkampioenstitels;

1e kampioensduif Midfond 2006, 1e asduif Oud 2006  en 1e asduif Jong 2006

 

De belangrijkste basislijnen op dat moment zijn behalve die steengoede Janssenduiven, broers en zuster van de 1e nat. Orleans (soort Ad Schaerlaeckens) en een dochter van National King x Natascha. National King won bij Brouwers-Kodama o.a.de 1e nat. Bordeaux én de 1e nat. Munchen terwijl Natscha werd afgevaardigd naar de Olympiade en op Orleans o.a. een 1e tegen speelde tegen 2509 duiven.

 

Inmiddels vanaf 2008 tot heden (2017) wonend en vliegend in Twijzelerheide waar de solide basis van zijn kweekhok stevig is uitgebreid met het beste van het beste van Jan Hooymans en Rik Hermans. Ook kwam in 2016 het grootste deel van de sublieme kwekers van zijn vriend Henk Simonsz naar de hokken in Twijzelerheide.

Henk richt zich volledig op de One Loft Races en zoekt daarvoor enkel heel speciale duiven vandaar deze unieke kans. Daarbij o.a. het beste van het beste van Rik Hermans, Arie Dijkstra en Peter Crans. Veelal bewezen kwekers met nazaten die al 1e prijzen in groot verband hebben gevlogen zoals het Unionkoppel, Fireball, Penneke 92, Hunti etc. etc. Zelf vloog Siebren in 2016 o.a. 5  maal een 1e in groot verband. De focus ligt hier dan ook niet alleen op grote namen maar vooral op bewezen kwaliteit.