Back to the roots /it paad werom

 

We zijn nog een keer gaan verhuizen… Maar nu naar de plaats waar we 50 jaar terug zijn gaan wonen toen we getrouwd zijn en waar ik met duiven begon te spelen, namelijk het plaatsje Hantum onder de rook van Dokkum.
 

Voor de 4e keer opnieuw met duiven gestart op mijn 71e... Een ander zegt waar begin je aan maar Sietske en ik hebben er nog veel plezier in en dus gaan we er vol tegen aan.
 

De ruimte op onze nieuwe stek is veel beperkter maar daardoor misschien ook wel een voordeel.  Straks maximaal 20 koppels op dubbel weduwschap en een ongeveer 50 jonge duiven om mee te vliegen. Daar moet het mee gebeuren.


Ben opnieuw lid geworden bij PV de Kustvliegers te Holwerd waar ik 35 jaar geleden als voorzitter ben weggaan en nu opnieuw deze hamer weer mag hanteren.

 

De duiven die mee zijn gegaan hebben allemaal bewezen dat ze  nakomelingen kunnen geven die kop kunnen vliegen. Zoals onder andere De As, zelf eerste duifkampioen in raijon de Wâlden en heeft tot op 16 jarige leeftijd bruikbare duiven gegeven.  Zoals dochter Pandora moeder van de 2e Beste jaarling van Nederland.

 

De andere waardevolle lijn is de lijn van EPKE II zelf een prima vliegduif en zelfs 2 x de mooiste duif van de tentoonstelling. Niet van doorslaggevend belang maar wel een voordeel dat hij ook perfect gebouwd is.  Zelf speelde hij een 1e van Wijchen 160 km, maar ook een 1e van Cahors 1074 km. Is  nu al vader en grootvader van een tiental eerste prijswinnaars.

 

 De nieuwe vlieghokken in Hantum,rechts het verblijf voor de jonge duiven en links het onderkomen van de weduwnaars.
Achter het hok zijn de weduwduivinnen gehuisvest en kunnen via het zgn rouleersysteem op dubbel weduwschap
 gespeeld worden.Hier zijn de kwekers gehuisvest met links een open volière aan de zuidkant.